Tapiokový pudink
RNDr. Petr Beňovský, Ph.D / Lhota Rapotina - Tapiokový pudink
Ingredience:
- 0,5 kg Tapiokových perel
- 1,5 l vody
- 1,5 l mandlového mléka
- 15 lžic agávového sirupu
- jahody
- borůvky
- maliny
- lístky máty
Postup:
0,5 kg tapiokových perel vložíme do 1,5 l vody a necháme minimálně hodinu nabobtnat. Mezitím si očistíme jahody, maliny a borůvky. Do nabobtnalých tapiokových perel nalijeme 1,5 l mandlového mléka, přidáme 15 lžic agávového sirupu a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 5-7 minut. Jak máme pudink hotový, tak za tepla naléváme do předem připravených sklenic s ovocem. Dle chuti po naplnění přidáme ovoce a ozdobíme lístkem máty. Podáváme vychlazené.