Články
Zdravý mozek, report prof. Giovannoni
12. 12. 2018
Mezinárodní skupina neurologů vedená profesorem Gavinem Giovannonim publikovala důležitý report, který vytyčuje shodný přístup pro zlepšení diagnózy, chování a přístup při péči o pacienty s roztroušenou sklerózou (RS).
Střevní mikrobiom a roztroušená skleróza (část 2.)
9. 7. 2018
Během poslední dekády je již zjevné, že interakce mezi lidským mikrobiomem a imunitními buňkami mohou přispívat k rozvoji mnoha nemocí, včetně roztroušené sklerózy (RS).
Střevní mikrobiom a roztroušená skleróza (část 1.)
21. 6. 2018
V rámci platformy OMS (Overcoming Multiple Sclerosis, Překonání roztroušené sklerózy) se snažíme zdůraznit význam, výživy, dostatečného množství vitamínu D, cvičení a meditace pro zlepšení kvality života pacientů s roztroušenou sklerózou (RS).
Mléčné výrobky a roztroušená skleróza
8. 11. 2017
Jedno z pravidel platformy OMS doporučuje lidem s roztroušenou sklerózou vyhýbat se mléčným výrobkům. Jedná se o velmi citlivé téma, protože jsme byli po generace přesvědčováni o kladném významu mléka pro naše zdraví.
Vitamín D
24. 10. 2017
Celosvětově je již delší dobu pozorován výrazný nedostatek vitamínu D v lidské populaci a lékaři bijí na poplach, protože tento nedostatek má za následek nárůst velkého počtu chorob.
Tuky a oleje v naší stravě
10. 8. 2017
Tuky a oleje, které jsou obsaženy v naší stravě, hrají kritickou roli v rozvoji a progresi roztroušené sklerózy. Abychom postup roztroušené sklerózy významně zpomalili či dokonce zastavili, potřebujeme znát funkci tuků a olejů v našem metabolismu.