Grilované lusky sypané parmazánem
Jana Leinweberová / Nové Město na Moravě - Grilované lusky sypané parmazánem
Ingredience :
- 6 očištěných paprikových lusků
- 1 větší cibule
- 500g mletého hovězího masa
- 1 kávová lžička oregána
- 1 kávová lžička majoránky
- 1 celé vejce
- Sůl a pepř
- ½ l kuřecího vývaru ( lze přidat 1 dcl bílého vína, pokud je to zdravotně možné)
- Na ozdobení lístky bazalky
- Strouhaný parmazán na posypání
Příprava :
- nachystané za 30 minut , a samotné vaření cca 45 – 60 minut
- Nachystáme si omyté a vydlabané papriky 5 + 1
- V misce si připravíme směs z mletého masa , maso dle chuti osolíme a opepříme, přidáme vejce a koření. Zamícháme.
- Papirky naplníme
- Cibuli nakrájíme společně s jednou paprikou na proužky
- Do zapíkací misky nasypeme nakrájenou cibuli a papriky, naskládáme plněné lusky, podlijeme vývarem a vložíme do trouby
- Použila jsem horkovzdušnou troubu nastavenou na gril , doba grilování cca 45 – 60 minut cca v průměru na 170 stupňů,( zpočátku 150 stupňů , po cca 20 ti minutách na 180 stupňů)
Poté ozdobené bazalkou a posypané parmazánem viz. Foto Dobrou chuť !