Hlavní nabídka

Články

Zdravý mozek, report prof. Giovannoni

12. 12. 2018

Mezinárodní skupina neurologů vedená profesorem Gavinem Giovannonim publikovala důležitý report, který vytyčuje shodný přístup pro zlepšení diagnózy, chování a přístup při péči o pacienty s roztroušenou sklerózou (RS).


Střevní mikrobiom a roztroušená skleróza (část 2.)

9. 7. 2018

Během poslední dekády je již zjevné, že interakce mezi lidským mikrobiomem a imunitními buňkami mohou přispívat k rozvoji mnoha nemocí, včetně roztroušené sklerózy (RS).


Střevní mikrobiom a roztroušená skleróza (část 1.)

21. 6. 2018

V rámci platformy OMS (Overcoming Multiple Sclerosis, Překonání roztroušené sklerózy) se snažíme zdůraznit význam, výživy, dostatečného množství vitamínu D, cvičení a meditace pro zlepšení kvality života pacientů s roztroušenou sklerózou (RS).


Mléčné výrobky a roztroušená skleróza

8. 11. 2017

Jedno z pravidel platformy OMS doporučuje lidem s roztroušenou sklerózou vyhýbat se mléčným výrobkům. Jedná se o velmi citlivé téma, protože jsme byli po generace přesvědčováni o kladném významu mléka pro naše zdraví.


Vitamín D

24. 10. 2017

Celosvětově je již delší dobu pozorován výrazný nedostatek vitamínu D v lidské populaci a lékaři bijí na poplach, protože tento nedostatek má za následek nárůst velkého počtu chorob.


Tuky a oleje v naší stravě

10. 8. 2017

Tuky a oleje, které jsou obsaženy v naší stravě, hrají kritickou roli v rozvoji a progresi roztroušené sklerózy. Abychom postup roztroušené sklerózy významně zpomalili či dokonce zastavili, potřebujeme znát funkci tuků a olejů v našem metabolismu.



Napište nám Váš názor